1 minúta
Chystáte sa na párty? Tri tipy ako sa vyhnúť ťažkému ránu
Zelená na tanieri
V samotný deň "D" obmedzte príjem tukov i sacharidov, doprajte si však zelenú. To znamená listovú zeleninu, ktorá je zdrojom kvalitných živín, vitamínov, vlákniny, ale za to minima kalórií. Zasýti vás, do tela dodá množstvo zdraviu prospešných látok a minerálov, o ktoré vás práve alkohol ochudobňuje.
Zvýšte príjem bielkovín
Bielkoviny vás zasýtia na dlhšiu dobu, majú nízky glykemický index a udržia vaše chute na uzde. Navyše, telo pri spracovávaní bielkovín minie až 30% z kalorickej hodnoty obsiahnutej v bielkovinovom jedle. Vítané sú preto vajíčka, kuracie mäso, tvaroh či grécky jogurt.
Výbornú službu vám prinesie spojenie oboch zmienených rád. Výdatná porcia kuracieho mäsa so špenátom, hráškom, šalátom, brokolicou a ďalšou zeleninou je pre dni, keď sa v konzumácii alkoholu nechcete obmedzovať, tá pravá.
Kedy je ten správny čas?
A na záver ešte jedna užitočná informácia. Viete, o koľkej hodine organizmus dokáže najefektívnejšie spracovať alkohol? Údajne je to okolo 18:00 večer.
Tak teda nazdravie :-)
Komentáre