Dnes je pondelok, 17.máj 2021, meniny má: Gizela
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Ľahká večera aj pre najväčších gurmánov. Tejto pochúťke neodolá nik!

september 29, 2020 - 18:00
Plnená paprika...to už dávno nie sú iba papriky plnené mäsovými guľkami, plávajúce v paradajkovej omáčke. Už ste vyskúšali ich vegetariánsky variant? Urobte tak! Neoľutujete.
Foto: 
Shutterstock

Jedno je určite isté. Náš tip zachutí bez najmenších pochýb aj najväčším mäsožravcom.

Vegetariánske pečené plnené papriky

Pripravte si:

  • 3 väčšie papriky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 cukiny
  • 3 vajcia
  • 1 tenkostennú červenú papriku
  • 1 tenkostennú žltú papriku
  • 6-8 cherry paradajok
  • 1/4 póru 
  • 1 cibuľu
  • zo 4 hrste nastrúhaného parmezánu
  • petržlenová vňať
  • soľ 
  • korenie
  • rozmarín

Celkové množstvo ingrediencií samozrejme nie je nemenné. Prispôsobte si ho vlastnej chuti či počtu ľudí, ktorých budete hostiť.

Takýto je postup:

  1. Na olivovom oleji osmažte nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  2. Pridajte na drobné kocky nakrájanú cukinu a papriky. Osoľte ich, okoreňte a pridajte  rozmarín.  Nechajte podusiť. Takto pripravenú zmes dajte do väčšej misky, pretože postupne k nej budete primiešavať i ďalšie ingrediencie.
  3. Pridajte ďalej na 1/4 pokrájané paradajky, na kolieska nakrájaný pór a nastrúhaný parmezán. Na záver dosypte i nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Nasledujú 3 celé vajcia, zmes spolu dôkladne premiešajte.
  5. Pripravené, vyčistené papriky naplňte touto zeleninovou zmesou.
  6. Dajte do trúby zapiecť.

Nech sa páči, videorecept:

Vegetariánske pečené plnené papriky

Autor: 
YouTube

- - Inzercia - -