1 minúta
Vyrobte si domáci jogurt
Recept je úplne jednoduchý
Dajte zovrieť liter plno/polotučného mlieka. V momente, ako sa začne mlieko dvíhať, vypnite oheň a čakajte, kým sa urobí na povrchu kožka. Lyžicou ju pozbierajte, mlieko nechajte vychladnúť na teplotu, ako keď sa kúpe malé dieťa – teda vložte tam prst a ak je to akurát, pridajte dve/tri lyžice – ešte kúpeného – gréckeho jogurtu. Premiešajte, nalejte do sklenených pohárov, zatvorte a vložte do rúry vyhriatej na 50 stupňov a nechajte tam asi šesť až osem hodín. Ak jogurt dojedáte, je čas kúpiť zasa mlieko a vyrobiť z posledných lyžíc ďalšiu várku.
Oslaďte si život
S domácim jogurtom si môžete vyrábať chutné a zdravé dobroty. Skúste napríklad kombináciu s lyžičkou medu, nasekanými orechmi a kopou sezónneho ovocia a navrchu so štipkou originálneho kakaa. Všetko pekne postupne vrstvite do skleného pohára a dajte vychladiť do chladničky.
Viac o zdravých sladkostiach sa dozviete v aktuálnom letnom čísle ZDRAVIE RODINY.
Komentáre